måndag 12 oktober 2009

Måndag X 2


Inte nog med att det redan är måndag och som vi alla vet så är måndagar de där dagarna som bara finns i helvetet.

De där vidriga dagarna som man inte vill gå upp för man vet med sig att nåt skit man inte räknat med kommer att hända. Man kommer skära sig på rakhyveln, det kommer inte finnas någon frukost i kylen, kaffet är slut, sambon flyttar ihop med din bäste vän och dina föräldrar påstår att de inte känner dig.
Måndagar är kort sagt inga bra dagar alls, dagar from hell alltså.

Dessutom ska jag idag, på en hemsk måndag, ner till Arbetsförmedlingen, eller ska man kanske kalla det för Arbeteförnedringen - kanske ett mer passande namn. För inte kommer de att ha trollat fram några kanonjobb ur en hatt nu i helgen, inte kommer de erbjuda något litet som ens är halvvettigt.

Istället så kommer det vara den gamla vanliga visan. Hur många jobb man har sökt, var man har sökt de, om man vill bli busschaufför (nej tack) eller om man vill ha ett timjobb att dryga ut a-kassan med.

Finurligt värre är det där med timjobb, alltså halvtidsstämpling och halvtidsjobb. För när du har jobbat sjuttiofem dagar så får du antingen välja att fortsätta halvtidsjobba och därmed förlora din rätt till att stämpla eller så får du säga upp dig på ditt halvtidsjobb och gå tillbaks till full arbetslöshet och stämpla.
Hur fan tänkte de där kan man ju undra lite för sig själv, borde det inte uppmuntras att folk iallafall har ett halvtidsjobb att gå till istället för att bara lalla hemma med sig själv som bästa sällskap?

Nej, nu blir det till att skära sig på rakhyveln, bara hitta skitiga kläder och inse att det faktiskt inte fanns någon frukost i kylen.

Off till Arbetsförmedlingen/Arbetsförnedringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar